top of page
BaYoa logo

Movement

Move - it is what you are born to do. in every direction, in every aspect.

Move - the physical body

Move - the mind and the soul

Move - and you shall be united

Privata sessioner

Genom att följa mitt hjärtas röst önskar jag öppna upp min egen privata mini-sala till att guida och assistera sökare som vill nå djupare i sin praktik, som inte önskar delta i publika klasser eller som önskar anpassa praktiken efter egna önskemål. Från hösten 2017 öppnar jag upp för att kunna ta emot just dig, kvällstider och dagtider. Hör av dig till mig för att boka in en session.

 

Sessionerna kommer alltid att vara anpassade till dina unika behov och önskemål, utifrån dessa tre inriktningar:

 

  1. Pranayama, mantra och chanting.

Här värmer vi upp kroppen med några utsträckande och mjukgörande asanas (yogapositioner) för att sedan fortsätta med andningsteknik och mantrans magiska funktion till att skapa fokus och klarhet. Harmoniumet skapar en härlig atmosfär och stöttar chantingen för att verkligen fylla på sinnet. Sessionen kan vara mellan 45-75 minuter och avslutas alltid med en stund i Savasana (stilla vila / djupavslappning).

 

  1. Teknik och linjering.

Vi har alla väldigt individuella kroppar och för att få ut det mesta möjliga av din fysiska praktik är det viktigt att veta hur du ska göra de olika poserna för att din kropp ska må bara och hållas skadefri. Ibland kan också lärare guida poserna på lite olika sätt och det kan vara svårt att exakt veta vad som gäller för dig. Denna session är till för att du ska få möjlighet att lära känna din kropp och hur du på bästa och säkraste sätt utför de vanligast förekommande asanas (yogapositionerna). Sessionen kan vara mellan 45-60 minuter och avslutas alltid med Savasana (stilla vila / djupavslappning).

 

  1. Restorative, vilande session.

Under en session i restorative lägger vi praktiken precis just där du behöver den för dagen. Många av oss är oerhört stressade, varken vi tänker på det eller ej, med så många intryck som flödar över oss dagligen. Lägg till att de flesta av oss dessutom inte sover tillräckligt länge eller tillräckligt djupt samt andas alldeles för ytligt. Återhämtning av både kropp och sinne är därför essentiellt för en holistisk vardag. En session kan gå ut på att lägga kroppen i olika ”vilande” positioner där kroppen får en chans att starta om. Sessionen kan vara mellan 75-90 minuter och avslutas med en extra lång Savasana med vibrationerna från harmoniumet.

 

BaYoa

Kombinera dans med yoga, pilates och qiqong så skapas den meditativa dansform BaYoa. Här får rörlighet, smidighet, balans och koordination träda in i det första rummet för att verka i harmoni. I denna lugna och samtidigt lite utmanande dans får sinnet träna på att verkligen vara i nuet tillsammans med kroppen. Nästan utan att det märks har hela kroppen fått sig en genomkörare.

 

En klass i BaYoa består av intoning och placering av kroppen, efterföljt av en yogasekvens för att värma upp och komma in i de yogaposer som sedan återkommer i BaYoa-flödet. Efter att kroppen har fått flöda avslutas klassen med några nedvarvande Yin-poser och en längre Savasana för att låta både sinne och kropp bli helt avslappnade.

bottom of page